Gdy z pieczenia zostają białka zawsze mam dylemat co z nimi zrobić. Tym razem padło na kokosanki. Inspirowane przepisem z tej strony, nieznacznie zmodyfikowanym.
Składniki
- 2 białka
- 140 g cukru pudru
- 200 g wiórek kokosowych
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i wiórki, krótko wymieszać. Z gotowej masy formować kulki, lub inne kształty i układać je na blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 170ºC aż będą złociste.
Ależ one apetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńuwielbiam kokosanki! :-) wyszły śliczne!
OdpowiedzUsuńmmm... uwielbiam kokosanki, sama ostatnio zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńWitam !
OdpowiedzUsuńCzy piecze Pani w temperaturze 170ºC z termoobiegiem ?
Pozdrawiam
piekłam bez ale można z termoobiegiem wtedy szybciej się zezłocą
Usuń