niedziela, 18 marca 2012

Kokosanki



Gdy z pieczenia zostają białka zawsze mam dylemat co z nimi zrobić. Tym razem padło na kokosanki. Inspirowane przepisem z tej strony, nieznacznie zmodyfikowanym.

Składniki
  • 2 białka
  • 140 g cukru pudru
  • 200 g wiórek kokosowych
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i wiórki, krótko wymieszać. Z gotowej masy formować kulki, lub inne kształty i układać je na  blasze do pieczenia.  Piec w temperaturze 170ºC aż będą złociste.

5 komentarzy:

  1. Ależ one apetycznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kokosanki! :-) wyszły śliczne!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... uwielbiam kokosanki, sama ostatnio zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam !
    Czy piecze Pani w temperaturze 170ºC z termoobiegiem ?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. piekłam bez ale można z termoobiegiem wtedy szybciej się zezłocą

      Usuń